Makale Başlığı: Vatanseverlik Hapiste

Vatanseverlik Hapiste

Yazar: Ömer Den • Eklenme Tarihi: 26.03.2008 • Görüntüleme: 3.231

Özet:
Mustafa Kemal,Samsun üzerinden Milli Direniş başlatacağı zaman bunu haber alan İngiliz işgalci kuvvetleri, derhal padişaha talimat vermiş ve bu “asi”nin tutuklanması gerektiğini söylemişlerdi.

Kelimeler:
Mustafa Kemal, vatansever, makale, hapis, Doğu Perinçek, Vahdettin, Ömer Muhtar

VATANSEVERLİK HAPİSTE

Mustafa Kemal,Samsun üzerinden Milli Direniş başlatacağı zaman bunu haber alan İngiliz işgalci kuvvetleri, derhal padişaha talimat vermiş ve bu “asi”nin tutuklanması gerektiğini söylemişlerdi. Onlara Mustafa Kemal denen asker, ülkenin iç huzurunu ve istikrarını bozmak istiyordu ve Batı devletlerinin haklı işgaline karşı çıkarak kanunsuzluk yapıyordu…Vahdettin, Mustafa kemal’in tutuklanması için emir verdi. Görevli asker (Kazım Karabekir) son anda verdiği karar ile tutuklamak yerine Mustafa Kemal’in hareketine katıldı.
İtalya, Libya’yı işgal ettiğinde, Ömer Muhtar yerel direnişi başlattı ve çevresine toplanan namuslu, vatansever Müslümanlar ile Libya’yı İtalyan işgalinden kurtarmağa çalıştı. İtalyan işgalci kuvvetleri, giderek güç kazanan Ömer Muhtar ve adamlarının tutuklanması için emir verdi. Ömer Muhtar ve silah arkadaşları, dağa çıktılar. Uzun süre direndiler. Sonunda yakalandılar ve Ömer Muhtar,Libya’da,kendi vatanında, İtalyan askeri mahkemesi tarafından vatan hainliği suçundan yargılanarak idam edildi.
Daha başka örnekler de verebiliriz Batı demokrasisi üzerine… Şu an devam eden Ergenokun soruşturmalarına dair de iyi birer örnektir yukarıda yazılanlar… Mustafa Kemal ve Ömer Muhtar’ın hangi koşullarda, hangi sebeplerle ve kimler tarafından tutuklandıkları, tutuklanmak istendiklerini düşününce bugün yaşanan olayları daha iyi idrak ediyor ve mahut soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklananların o büyük suçlarını (!) daha iyi anlıyoruz, değil mi?
İlhan Selçuk; yıllardır yorulmadan, korkmadan yazan ve Türkiye’nin aydınlık yönünü korumak için çalışan bir Kemalist…
Kemal Alemdaroğlu; görevi döneminde de Atatürkçülük propagandası yapmakla suçlanan (evet, suçu Atatürkçülük’ü övmekti), emeklilikten sonra ise vatansever diğer kişi ve topluluklarla ulusal direnişin parçası olan bir aydın…
Doğu Perinçek; topla bacağıyla yıllardır koşan ve ülkesini de koşturmağa çalışan… Lozan’da ve Berlin’de pis Ermeni iddialarına karşı ülkesinin onurunu tek başına savunduğunda kahramanlığından başkalarının da pay çıkartmak istediği bir lider… ‘kaybedilen kale’ olarak düşünülen Diyarbakır-Bismil’de Kürt köylülerle birlikte İstiklal marşımızı okuduğunda milliyetçiliğinden gıpta edilen bir devlet adamı… AKP hakkında kimsenin ret edemediği bir yığın gizli belgeyi ortaya çıkarınca “helal olsun!” denilen bir araştırmacı…
İbrahim Benli; kazancının çok büyük kısmını Türkiye’nin uluslar arası davalardaki haklılığını savunabilmesi için kullanan, materyalist değil idealist bir iş adamı…
Şimdi,bu adamların kimler tarafından ve hangi iddialar ile yargılandıklarına bir kere daha bakın…Yüz yıl önce Sivas’ta, Trabzon’da, Erzurum’da yaşanan olayları veya dünyanın başka ülkelerinin tarihlerindeki benzer direniş hareketlerini düşünün! Şu günlerde, kimlerin hapse girdiğini, kimlerin hapisten çıktığını hatırlayın! Terör suçundan yargılanan bir kimsenin cezaevinden TBMM aracıyla çıkarak meclisimize girmesi size neyi düşündürüyor… Bodrum’da, resmî yetkiyle Kur’an okuma kampanyası başlatan bir imam’ın tutuklanması,Ankara’da ise misyonerlere özel binaların kiralanmasına ne diyorsunuz? Lütfen her olayı, geçmişe bakarak tekrar değerlendirin ve ülkenin nereye gittiğini anlamağa çalışın!
Meselâ; soruşturmanın adı da size ilginç gelmiyor mu? Bu adamlar, Haçlı seferiyle yapamadıklarını, dünya savaşlarıyla yapamadıklarını yapmak istiyorlar, görmüyor muyuz?
Ve başaramadıkları sürece vazgeçmeyeceklerini bilmem hangi ayinlerinde birbirlerine söz verdikleri o sapık ülkülerinin peşinden gidiyorlar!Bu adamlar Çanakkale’yi geçmek için geliyorlar. Bu sapkınlar, Atatürk’ü tutuklamak istiyorlar! Haberiniz ola!

Ömür Den